Verificare polita RCA si rovinieta pe Internet

In ultima perioada au fost cateva cazuri in care diversi agenti de asigurare au vandut polite false. De fapt, ei au vandut polite reale unor clienti reali dar au "uitat" sa transfere banii incasati in conturile societatilor de asigurare si politele nu au fost inregistrate. Asftel ca, cei ce au platit pentru aceste polite s-au trezi si fara bani si fara asigurare RCA valabila. Din acest motiv este recomandat ca la cateva zile dupa ce ai incheiat o polita sa verifici daca aceasta apare inregistrata in baza de date CEDAM.

Verificare RCA

Cum se verifica asigurarea auto online?

Pentru a verifica daca o polita RCA a fost inregistrata in baza de date apasa aici si vei putea afla instant daca este totul in regula. De retinut faptul ca este nevoie de obicei de 2-3 zile dar poate sa dureze chiar si 10 zile pentru ca o polita sa apara in baza de date.

Trebuie mentionat ca in sistemul informatic mai apar erori uneori, iar daca la consultarea bazei de date nu apare polita activa nu inseamna in mod obligatoriu ca esti o victima a unei escrocherii. Poti reincerca verificarea mai tarziu sau poti face o sesizare pentru ASF.

De unde cumpar asigurarea RCA in siguranta?

De regula, o asigurare RCA ieftina vei gasi la marii brokeri care au negociate comisioane preferentiale cu societatile de asigurari datorita carora pot oferi reduceri semnificative pentru achizitii de polite de asigurare. De asemenea, fiind companii de renume nu vor risca sa-si strice imaginea si vor controla foarte bine procesul pentru ca totul sa decurga rapid si in perfecta siguranta fara riscuri pentru clientilor.

Atentie! Lipsa unei polite RCA valabile se pedepseste cu amenda intre 1000 si 2000 de lei plus ridicarea talonului si a placutelor de inmatriculare.

© 2019 - rcainrate.com